Priznanja i nagrade/Tko su projektanti?

Testni vozači odabrali na “MTB & eMTB TEST festival” Nizozemska , BIKE OF THE YEAR – SUPERIOR TEAM XF ISSUE

 

——————————————————————————–

 

NAJVEĆI ČEŠKI PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA I NAJVEĆI ČEŠKI PROIZVOĐAČ BICIKALA UDRUŽILI SNAGE

Europski proizvođač bicikala SUPERIOR i ŠKODA Auto dogovorili su proširenje suradnje. Počevši od 2014 SUPERIOR, započela je proizvodnja GRAND TOUR karbonskih cestovnih bicikala za ŠKODA. Bicikli se koristite za ŠKODA-ine biciklističke marketinške aktivnosti, uključujući i najveću svjetsku cestovnu utrku Tour de France!

ŠKODA i SUPERIOR zajedno rade još od 2009. godine kada je proizvođač automobila započeo svoju prvu proizvodnju bicikla u sjedištu SUPERIOR-a na sjeveru Moravska. Nakon što je ŠKODA potpisala produljenje sponzorskog ugovora s organizatorom Tour de France, tvrtka je uputila SUPERIOR-u zahtjev za proizvodnju ograničenog izdanja GRAND TOUR cestovnog bicikla. Potez koji je bio logičan napredak prema još bližoj suradnji između najvećeg češkog proizvođača automobila i najvećeg češkog proizvođača bicikala.

 

___________________________________________________________________________

 

LEGENDA MTB-A, GARY FISHER, URUČIO NAGRADU SUPERIOR-U

Biciklistički međunarodni odbor sastavljen od stručnjaka i prestavnika medija, na međunarodnom sajmu Sport-Life u Brnu, izabrao je pobjednika.

Prestižna nagrada dodijeljena je karbonskom hardtail -u Superior XP-950, za dizajn, kvalitetu i povoljnu cijenu.

Za Superior nagradu je preuzeo voditelj Superior R&D tima, Petr Lavička. Nagradu je uručio Gary Fisher.

 

 

 

 

Petr Lavička – “Team 29 Issue je veoma dugo uspješan model. Popularno lagano natjecateljsko “oružije” koje smo svi veoma zavolili. Svi mi, uključujući naše natjecatelje, želimo voziti brže, više i snažnije. Iz tog smo razloga razvili novi karbonski okvir sa još čvršćim BB-om, koji unaprijeđuje ubrzanje, ekstremno kratkom stražnjom vilicom (eng. rear stay) za perfektnu kontrolu bicikla i povećanu udobnost kroz uži dizajn stražnjeg djela okvira i cijevi sjedala (seat tube): Dodatni benefiti su lagana težina i agresivan dizajn. To stavlja naše vozače među najboljim na svijetu.”