Zašto Superior?

IDEJA NASTANKA BRANDA

Mark de Kwant, s grupom nizozemskih ulagača, redom biciklista entuzijasta, pokrenuo je proizvodnju branda SUPERIOR u Češkoj, u gradu čelika s industrijskom tradicijom duljom od 160 godina.

Brend SUPERIOR rođen je 1993. godine kao odgovor na potrebu izvrsnog, laganog i modernog brdskog bicikla. Za davanje imena “SUPERIOR” našem brendu (nešto bolje od drugih, ispred konkurencije i osmišljeno za pobjedu) morate imati jake argumente.

Nikada nismo imali namjeru napraviti bicikl na koji ne bismo bili ponosni, s ciljem da  svaki od njih treba voziti jedan od nas ili naši prijatelji.

Mislimo unaprijed i ostajemo svjesni značenja imena . S jasnom vizijom u našim umovima, uvijek smo znali kako bi trebali izgledati SUPERIOR bicikli. Kao jedan od prvih brandova u Europi, 2003. godine usvojili smo 29-inčne kotače kao standard za XC bicikle.

Mi dizajniramo i izgrađujemo bicikle za ljude koji dijele našu strast prema biciklizmu. Superior ne prati najnovije svjetske trendove u biciklizmu, nego nastoji biti uključen u njihov početak. Superior je prva europska marka koja je proizvela paletu 29-inčnih bicikala, i to još 2003.!!!….

Naš tim stručnjaka radi u industrijskom Areal Tatry u blizini Ostrave, gdje se nalazi SUPERIOR tvornica i uredi. Ulaganje ogromnih resursa u vlastitu tvornicu dalo nam je jedinstvenu priliku da kontroliramo sve aspekte proizvodnje i razvoja vlastitih rješenja. Tvornica je samo nekoliko koraka udaljena od planine Beskydy, našeg igrališta i poligona za svaki dizajn, ideju i cilj, gdje možete ” izazvati planinu” za provjeru već stvorenih rješenja i dobivanje novih ideja.

Ali to nije samo tamo. SUPERIOR XC natjecateljski tim po cijelom svijetu ulaže puno truda kako bi se ime SUPERIOR vidjelo na pobjedničkim podijumima, pružajući nam neprocjenjive povratne informacije i stručnost.

 

POVOLJNA CIJENA

Iza biciklističkih marki najčešće se nalazi samo dizajnerski tim, dok sama proizvodnja bicikala se obavlja, kao dio usluge, u specijaliziranim tvornicama za proizvodnju bicikala. Jedna od takvih proizvodnih tvornica je i SUPERIOR koji osim vlastite proizvodnje branda SUPERIOR radi i za naručitelje drugih poznatih biciklističkih marki. Na ovaj način ostarujemo početnu prednost u cijeni bicikla.

 

Naša ulaganja u promociju branda su maksimalno učinkovita jer glavni marketing je sama naša premium kvaliteta proizvoda i naši profesionalni natjecateljski timovi.

 

PREMIUM KVALITETA

SUPERIOR bicikli zadovoljavaju najviše zahtjeve kvalitete te se odlikujuju čistim, funkcionalnim dizajnom. Njihov razvoj predstavlja dug proces koji zahtijeva tisuće sati prikupljanja podataka, 3D modeliranja, proizvodnju novih oblika,  funkcionalnihprototipova, kao i naknadna ispitivanjau laboratoriju i potom na terenu. Upotrebljavamo samo najbolje materijale i komponente.

U razvoju i proizvodnji vrhunskih bicikala koristimo najnoviji proizvodne procesa i tehnologije na način da biciklistima donosi stvarne prednosti povezane s korištenjem u vožnji. Naše bicikle stvaraju biciklisti za bicikliste.

  • IZRADA OKVIRA – Okviri su izrađene od najčvršćih i najskupljih aluminijskih legura koje se koriste u avio industriji. Za karbonske okvire koristimo najkvalitetnije japanske sirovine i postupak višeslojnog nanošenja materijala je za 50% duži u odnosu na većinu poznatih maistream brandova. Naši okviri prolaze rigorozne labaratorijske testove na izdržljivost.
  • IZRADA KOTAČA –  Lagane, tvrde i izdržljive žbice imaju veliki utjecaj  na performanse u vožnji. Taj utjecaj je još značajniji kod velikih promjera kotača poput 29″. Stoga smo razvili sofisticiranu tehnologiju izrade kotača, koju smo nazvali Superior Advance Wheel Technology (SAWT).
  • LAKIRNICA OKVIRA – Kvaliteta boje je ključna za uspjeh bicikla kod kupaca, to je jedan od najvažnijih presudnih faktora. Ponosni smo na činjenicu da se svaki bicikl koji napušta proizvodnu liniju tretira na najbolji mogući način u tom aspektu. Mi kupujemo boje od vodećih europskih dobavljača: mat boje od tvrtke PPG. Plastificirane boje sa sjajnom završnom obradom dolaze iz tvrtke Wűrwag.
  • SKLAPANJE DIJELOVA – Možda o ovome niste prije ni razmišljali jer vam se činilo bez velikog konačnog značaja, ali složeni postupci sklapanja komponenta nisu ujednačene kvalitete svim proizvođačima bicikla u sadašnjosti. Montaža komponenti Superior bicikala temelji se na provjerenim sofisticiranim procesima uz dosljednu kontrolu kvalitete na izlazu.

 

 ALLWAYE RACE – NATJECATELJSKA FILOZOFIJA BRENDA

 

Superior11

 

 

TESTIRANO NA NAJTEŽIM SVJETSKIM UTRKAMA

U SUPERIOR-u  smo uvijek temeljili uspjeh naših proizvoda na uskoj suradnji s profesionalnim vozačima i timovima.  Svi profesionalni vozači na vrhunskim biciklima ne samo što pozitivno stvaraju sliku našeg branda sa svojim velikim rezultatima, nego imaju još jednu vrlo važnu umiješanost u brand – kao  ključni test piloti daju maksimum …