TEHNOLOGIJA ZAŠTITE BICIKLISTIČKIH KACIGA

EPS/MIPS/Koroyd

EPS

EPS
Visokokvalitetna ekspandirana polistirenska pjena koja smanjuje snagu udarca pretvarajući dio energije u toplinu, stvarajući ključnu barijeru između vaše glave i ceste.

 

Koroyd®

Koroyd® nudi vrhunsku apsorpciju udara, fleksibilnost dizajna i ventilaciju u usporedbi s materijalima koji se tradicionalno koriste u izradi kaciga.

Korištenjem cilindara u zonama gužvanja koji se ravnomjerno sabijaju pri udaru, Koroyd® apsorbira energiju učinkovitije i s manje volumena nego bilo koji drugi zaštitni materijal na tržištu.

Za razliku od tradicionalnih zaštitnih materijala, Koroyd® cilindri apsorbiraju i raspršuju više kinetičke energije, povećavajući protok zraka i smanjujući ukupnu težinu. Nisu sve kacige iste.

Cilindrične strukture razvijene su u zrakoplovnoj industriji za apsorbiranje energije. Pokazali su se kao jedan od najjačih oblika prirode. Oblik koji može pružiti najveću apsorpciju udarca za određenu duljinu.

Koroyd® koristi cilindre za stvaranje strukture koja se ponaša drugačije od tradicionalnih zaštitnih materijala. Tradicionalni materijali djeluju poput opruge koja pohranjuje energiju i zatim je ponovno oslobađa.

Koroyd® apsorbira energiju, pretvarajući kinetičku energiju kroz drobljenje. To dovodi do bolje apsorpcije energije udarca.

VISOKO TEHNOLOŠKA APSORPCIJA

Projektirana apsorpcija

Koroydove spojene cijevi se trenutno i ravnomjerno stisnu pri udaru, apsorbiraju maksimalnu silu na kontrolirani način i minimiziraju prijenos energije na vašu glavu.

 

POTPUNA PROZRAČNOST

Zrak ravnomjerno struji kroz otvore, a topli zrak lako izlazi iz glave. To osigurava učinkovitije hlađenje u najintenzivnijim uvjetima.

ZAŠTITA VISOKE TEHNOLOGIJE

Karakterizirana cijevima s najtanjim stijenkama na svijetu, Koroyd struktura se sastoji od 95% zraka. Time se smanjuje težina i poboljšava udobnost bez ugrožavanja sigurnosti.

 

MIPS®

MIPS ® Brain Protection System (BPS) nalazi se unutar kacige, uglavnom između udobne podstave i EPS-a (visokokvalitetna pjena koja se koristi za smanjenje energije).

Za određene utjecaje, MIPS ® BPS može smanjiti štetne sile koje se prenose na mozak.

MIPS ® je kratica za Multi-directional Impact Protection System.

 

KAKO RADI

Kako radi

MIPS ® Brain Protection System (BPS) dizajniran je za dodatnu zaštitu od rotacijskog gibanja koje se prenosi na mozak. Rotacijski pokreti utječu na mozak i povećavaju rizik od lakših i težih ozljeda mozga. Kada se implementira u kacigu, MIPS ® BPS može smanjiti rotacijsko gibanje preusmjeravanjem energije i sila koje se inače prenose u mozak.

 

Jezgra MIPS ® BPS je sloj s niskim trenjem koji omogućuje glavi da se pomiče 10-15 mm u odnosu na kacigu u svim smjerovima, smanjujući rotacijsko gibanje mozga. MIPS ® BPS čini vašu kacigu sigurnijom i dodaje zaštitu.

 

OPTEREĆENJA  NA MOZAK 

Napregnite mozak

Rotacijsko kretanje uslijed udarca pod kutom može uzrokovati napetost u mozgu koja može dovesti do pucanja moždanog tkiva. Ilustracija se temelji na podacima prikupljenim pomoću senzora unutar glava lutki za testiranje sudara. Glava lutke, s kacigom, bila je podvrgnuta udarcu pod kutom u ispitnoj opremi u MIPS ® laboratoriju u Švedskoj.

Ilustracija prikazuje napetost u mozgu od udarca pod kutom kada glava lutke nosi istu vrstu kacige – sa i bez MIPS ® BPS.

 

TESTIRANJE UTEMELJENO NA STVARNOSTI

Testiranje temeljeno na stvarnosti

Statistike pokazuju da mnoge ozljede mozga nastaju zbog udaraca u glavu pod kutom. Međutim, u standardnim testovima kacige kaciga se ispušta okomito na ravnu površinu, a to ne stvara udar pod kutom. Ovi su rezultati korisni za mjerenje preciznih vertikalnih udara, ali su inferiorni za mjerenje realističnijeg scenarija sudara pod kutom.

 

MIPS ® ispitna oprema razvijena je za testiranje udaraca pod kutom kako bi se simulirao pad tijekom sudara.

 

Nalijeganje na glavu (Fit)

 

 

VAPORFIT™

VaporFit

Izrađen imajući na umu jednostavnost upotrebe i vrhunsku udobnost, sustav VaporFit ™ oslanja se na provjereni sustav podešavanja s rotirajućim kotačićima integriran s prilagođenim elastičnim pristajanjem pomoću projektiranih oblika. Svaki VaporFit ™ sustav ima mogućnost okretanja za punih 5 cm. Dodatno, sustav se može pomicati gore/dolje ili naprijed/nazad na mjestima pričvršćivanja. Konačni rezultat je povećana udobnost s personaliziranim, sigurnim pristajanjem.

 

 

Vrhunska integracija

 

INTEGRACIJA NAOČALA

Integracija naočala

Smith naočale za performanse lako se spremaju na prednji dio kacige.

Drške naočala klize u kanale na prednjoj/bočnoj strani kacige držeći vaše naočale na mjestu za one naporne uspone.