Kako Kona stvara bicikle?

Dobri bicikli i velika zabava, to je ono što nas u Koni potiče da proizvodimo bicikle na ovaj način.

Tri bitna razloga ovoj tvrdnji su: funkcionalnost, izdržljivost i legendarna vozna svojstva. Naši bicikli su izrađeni ne samo da rade dobro, već da rade dobro jako dugo vrijema. Postoji razlog zašto možete vidjeti 20+ godina stare Kone kako se voze po ulicama i stazama vašeg grada.

Pozivamo vas da istražite tehnologije koje se primjenjuju pri izgradnji Kona bicikala, imajte na umu maloprije spomenuto. Dobri bicikli i velika zabava. Vožnja bicikala je zabava, mi uzimamo najbitnije faktore kako bi osigurali da Kona bicikli budu na zabavnoj strani jednadžbe.

Naše inovacije, dizajni, materijali i tehnologije stavljaju Vam smiješak na Vaše lice. Također imaju veze sa tim da taj smiješak ostane na Vašem licu za jako dugo, dugo vremena.

 

TRI KLJUČNA FAKTORA KOJI ČINE TEMELJ STVARANJA KONA

Od superlaganih race modela koje koristi Kona Factory Team, do početničkog Lana’i-a, mi vjerujemo da vozači svakog ranga imaju pravo na jednaku pažnju.

Ova kategorija širokog raspona obuhvaća bicikle koji se osjećaju kao kod kuće na World Cupu, tehničkim stazama ili na njegovanoj stazi u vašoj blizini. Svaki od njih je zasnovan na našem originalnom okviru s nagnutom gornjom cijevi koji je postao standard u modernom dizajniranju mountain bikeova.

URAVNOTEŽENOST

Pazimo da su sve komponente uravnotežene u funkciji i kvaliteti. Ne stavljamo zadnji mjenjač višeg ranga da privučemo kupca,  “nebitne” komponente ne pojeftinjujemo sa stavljanjem našeg logoa (npr. držači upravljača i sjedala) nego, naprotiv dajemo najlakše i najčvrše u klasi.

POUZDANOST I TRAJNOST  

Poznato je legendarna trajnost Kona bicikala. Nije nikakvo čudo vidjeti najveći broj Kona bicikle stare preko 20+ godina.

 

 

KAKO KONA DIZAJNIRA SVOJE BICIKLE?

Paddy White i Dr.Dew su glavna uporišta Kona Design grupe. Njih dvojica koriste svoje kombinirano iskustvo od preko 40 godina u biciklizmu i biciklističkoj industriji za osmišljavanje, kreiranje i izradu Kona bicikala.

> Kako dizajnirate svoje bicikle?

PADDY: Kona bicikli se izrađuju sa svrhom. Naglasak se stavlja na konkretne potrebe vozača. KonaWorld je postala svjetska mreža zaposlenika, kupaca i prijatelja/poznanika koji su dio stalnog procesa razvoja i unapređenja naših bicikala. Na taj se način koncentriramo na funkcionalnost i performanse umjesto na trendove i modu. Kada smislimo koncept za novu platformu ili unapređenje već postojećeg dizajna, započinjem s grubom skicom, a zatim Dewey izradi tehničke crteže u CAD programu. Nakon toga prolazimo kroz tri do četiri faze prototipova okvira prije nego postanemo spremni za proizvodnju. Do tog trenutka, skoro svatko u Koni, od dostavljača do vlasnika, testirao je bicikl.