“Interval održavanja ovisi o načinu korištenja i uvjetima vožnje. Lanac i brze spojnice QUICK-LINK potrebno je redovito čistiti odgovarajućim sredstvom za čišćenje lanca. Nemojte koristiti otapala. Ukoliko upotrijebite otapalo, lanac ili brza spojnica QUICK-LINK mogli bi puknuti i mogli biste se ozbiljno ozlijediti.”

  • Da bi se postigla dobra svojstva mijenjanja brzina, lanac CN-HG900-11/HG700-11/HG600-11, CN-M981/HG95/HG75/HG54, CN-7901/6701/5701/4601, CN-E6090-10 ima prednju (vanjsku stranu) i stražnju (unutrašnju stranu). Obje strane vidljivo su označene kako bi lanac pri montaži bio ispravno okrenut. Ispravna montaža i orjentacija osiguravaju kvalitetan rad lanca. U slučaju zamjene strane strana lanca pri montaži može doći do spadanja lanca s lančanika i time do pada vozača s bicikla uz moguće ozbiljne povrede.
  • Provjerite ima li na lancu i na brzoj spojnici QUICK-LINK ikakvih oštećenja (deformacija ili pukotina), preskače li lanac ili ima drugih nepravilnosti poput nenamjernih promjena brzina. Ukoliko ustanovite postojanje bilo kakvih problema, posavjetujte se s ovlaštenom trgovinom ili servisom za bicikle. Postoji rizik od pucanja lanca ili odspajanja QUICK-LINK brze spojnice, što može uzrokovati pad s bicikla.
  • Za spajanje lanca potrebno je koristiti isključivo alate za lanac i spojne zatike navedene u donjoj tablici. Ako se za spajanje lanca koristi neprikladni spojni zatik ili se primjenjuje alat za spajanje lanca koji nije predviđen za navedeni tip lanca, spojni zatik možda neće ostvariti dostatnu spojnu silu, što može uzrokovati pucanje lanca ili njegovo spadanje s lančanika. Ako za povezivanje lanca koristite brzu spojnicu QUICK-LINK, pročitajte odlomak “QUICK-LINK”.

  • Ako je nužno podesiti duljinu lanca, npr. zbog montiranja novog lančanika s drugačijim brojem zubi, rastavljanje lanca izvedite na kariki na kojoj nije bilo spajanja lanca ojačanim spojnim zatikom. Rastavljanjem lanca na mjestu gdje je bio spojen ojačanim spojnim zatikom uzrokovati će oštećenje lanca.

(A) Ojačani spojni zatik
(B) Zatik karike

  • Kada podešavate duljinu lanca, obvezno alatom za lanac utisnite ojačani spojni zatik s iste strane s koje ste rastavili lanac.

 

Lanac 11/10-brzina

Nakon podešavanja, provjerite je li spojni zatik postavljen kao što je prikazano na slici, na način da prijeđete prstom preko njega. (Spojni zatik neznatno će viriti iznad površine karike lanca nakon što odlomite vodilicu s čela zatika)

 

Lanac 9/8/7/6-brzina

  • Nakon spajanja lanca, obvezatno provjerite da li spojni zatik proviruje jednako na obje strane lanca.

  NAPOMENA 

U skladu s prikazom na slici [A], izričito preporučamo da pri montaži lanca spojni zatik utisnete u prednju rupu vanjske karike gledano u smjeru vožnje.
Takvim postupkom spajanja lanca povećava se njegova čvrstoća u usporedbi s načinom prikazanim na slici [B]. 

*1      Smjer vrtnje pogona
(A)    Unutrašnja karika
(B)    Vanjska karika
(C)    Spojni zatik

  • Periodički očistite lančanike / stražnje lančanike neutralnim deterdžentom i nakon pranja ih podmažite. Čišćenje lanca i brzih spojnica  QUICK-LINK neutralnim deterdžentom i njihovo podmazivanje učinkovit je način produljivanja njihovog vijeka trajanja.

 

CN-HG900-11/HG700-11/HG600-11, CN-M981/HG95/HG75/HG54, CN-7901/6701/5701/4601, CN-E6090-10

  • Da bi se postigla dobra svojstva mijenjanja brzina, ovi lanci ima prednju (vanjsku) stranu i stražnju (unutrašnju) stranu. Obje strane vidljivo su označene kako bi se lanac pri montaži ispravno okrenuo.

* Strana lanca s oznakama kao na slici je prednja (vanjska strana).