Povijest

Sve počinje prije više od 20 godina u Italiji, kad je osnivač Shockblaze - Marco Dal Mas, po prvi put osjetio iskru za biciklizam i bicikle i ljubav se nastavila do kraja svog života.

 

U tim godina brdski biciklizam još uvijek nije bio prepoznat kao sport u Italiji, te je Marco krenuo sa slobodnim stilom i BMX natjecanjima. Marco otkriva da ima talenta i osvaja nekoliko natjecanja. U isto vrijeme ne prestaje poboljšati svoje bicikle. Za postizanje optimalne performanse bicikla, mladi zanesenjak neprimjetno počinje provoditi sve više vremena u radionici, a manje na stazi.

Nekoliko godina kasnije, brdski bicikli postaju sve popularniji. Obuzet entuzijazmom stvaranja vlastite marke bicikla, on se zaustavlja na trenutak i zapisuje Shockblaze. Ime ga impresionira svojim izgovorom i značenjem - munje. Prvu verziju logotipa izvodi rukom direktno na okvir, ružom za usne svoje djevojke.

Ovako je izgledao prvi logo Shockblaze


Za kratko vrijeme, ali s puno napora i neprospavanih noći, Marco uspijeva preobraziti prvi prototip u serijski izrađene bicikle i osniva svoju vlastitu malu tvrtku za brdske i cestovne bicikle u Genovi. Posao ide dobro i uspješno za mladog poduzetnika, a on uspostavlja neovisnu tvrtku u Fruili - Venecija Julia s imenom Shockblaze i godinu i pol kasnije seli u Venetto.


 

Sve ide dobro, posao se jako razvija i 2007. Marco zaključuje da sa svojim tadašnjim timom ne može pratiti sve veće zahtjeve istraživanja, projektiranja, proizvodnje i distribucije. Traži strateškog partnera koji bi uložio u njegovog dosadašnji trud i slijedio njegove snove. To dovodi do ključnog sastanka s Maxcom LTD u 2008.

Po prvi put, Marco upoznaje Maxim-a - poduzetnika i vlasnika potpuno novog proizvodnog pogona Maxcom LTD, koji se nalazi u srcu Bugarske, u gradu Plovdivu, najstarijem naseljenom grada u Europi i jedini, koji se nalazi na sedam brežuljaka kao i poznatiji Rim. Marco brzo shvaća da je u vlasniku Maxcom tvornice našao željenu sinergiju. Kao da mu je neka nevidljiva sila pomogla u nalaženju srodne duše, koja je poput njega "počela od nule" i želi stvarati bolje i bolje bicikle.

Iconic Shockblaze bicycle model. One of the first bike models made by Marco Dal Mas newly founded company.


Oni potpisuju strateško partnerstvo i proizvodnja Shockblaze se seli u Bugarsku 2009. Od tog trenutka, Shockblaze prolazi kroz niz brzih promjena. Zahvaljujući timu inženjera i dizajnera Maxcom LTD i stručnjaka iz Sprint LTD, portfelj marke je znatno proširen.


Raspon modela obogaćen je stvaranjem novih kategorija bicikala, a kvaliteta je dodatno dignuta na viši nivo  u serijskoj proizvodnji. Danas je velik broj sportskih klubova, profesionalaca i biciklističkih stručnjaka iz Italije i cijele Europe koji cijene visoku kvalitetu Shockblaze bicikala.

Ciklo-centar.hr koristi kolačiće kako bi Vam osigurali bolje korisničko iskustvo.

Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje.

Da, prihvaćam kolačiće   |   Ne hvala