Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn

PROVJERA DOSTUPNOSTI ARTIKALA:

                    01/234 22 24, 095/234 22 24

BICIKLI - 5% za plaćanje gotovinom, pouzećem ili na žiro-račun.

Molimo, MPC bicikala umanjite za 5% prilikom navedenih načina plaćanja.

POSTSEZONSKO SNIŽENJE od 01.09. do 30.09.2023.  -15 % NA SERVIS BICIKALA

SMITH CONVOY MIPS KACIGA ZA BICIKL /Fools Gold/

 • Slika
 • Slika
 • Slika
MPC: 64,00 € 482,21 kn U cijenu je uračunat PDV.

.

 

 

Veličina:

Kada smo dizajnirali Smith Convoy, krenuli smo u izradu kacige za brdski bicikl koja se čini kao da je skrojena za vašu glavu. Podesivi kotačić na stražnjoj strani omogućuje fino podešavanje za udobnost. Kada je riječ o udobnosti i zaštiti, kaciga ispunjava sve. Ima MIPS® sustav podstava i svu ventilaciju koja će vam trebati tijekom najtoplijih dana na stazi. Osim jednostavne integracije s učinkovitim naočalama, također ima vanjske kanale koji pohranjuju vaša sjenila kad padne sumrak.

 

Zaštita

 • Lagana konstrukcija u kalupu
 • MIPS® sustav za zaštitu mozga smanjuje rotacijske sile uzrokovane udarcima u glavu pod kutom
 • CPSC i CE EN 1078 certificirani
 • AS/NZS2063 certificiran

Fit / integracija

 • Podesivi sustav za pristajanje na brojčanik za prilagođeno pristajanje
 • Dizajniran za ultimativnu integraciju sa Smithovim naočalama i zaštitnim naočalama za maksimalnu udobnost, ventilaciju i pogodnost skladištenja
 • AirEvac™ ventilacijski sustav integrira se sa Smith naočalama za leće koje se ne magle

Značajke

 • 20 fiksnih otvora za dosljedan protok zraka
 • Integrirani vizir
 • Performance udobnost podstava
 • Lagana jednoslojna traka s malim volumenom
 • Težina (veličina M, MIPS®): 300 g

 

RECENZIJE

https://off.road.cc/content/review/helmets/smith-optics-convoy-mips-helmet-review-5543

https://www.bikeperfect.com/reviews/smith-convoy-mips-helmet-review

https://www.bikeradar.com/reviews/helmets/mountain-bike-helmets/smith-convoy-helmet-review/

 

   TABLICA VELIČINA

Veličina Opseg glave
XS 48-52 cm
S 51-55 cm
M 55-59 cm
L 59-62 cm
XL 61-65 cm

 

 

 

TEHNOLOGIJA ZAŠTITE BICIKLISTIČKIH KACIGA

EPS/MIPS/Koroyd

EPS

EPS
Visokokvalitetna ekspandirana polistirenska pjena koja smanjuje snagu udarca pretvarajući dio energije u toplinu, stvarajući ključnu barijeru između vaše glave i ceste.

 

Koroyd®

Koroyd® nudi vrhunsku apsorpciju udara, fleksibilnost dizajna i ventilaciju u usporedbi s materijalima koji se tradicionalno koriste u izradi kaciga.

Korištenjem cilindara u zonama gužvanja koji se ravnomjerno sabijaju pri udaru, Koroyd® apsorbira energiju učinkovitije i s manje volumena nego bilo koji drugi zaštitni materijal na tržištu.

Za razliku od tradicionalnih zaštitnih materijala, Koroyd® cilindri apsorbiraju i raspršuju više kinetičke energije, povećavajući protok zraka i smanjujući ukupnu težinu. Nisu sve kacige iste.

Cilindrične strukture razvijene su u zrakoplovnoj industriji za apsorbiranje energije. Pokazali su se kao jedan od najjačih oblika prirode. Oblik koji može pružiti najveću apsorpciju udarca za određenu duljinu.

Koroyd® koristi cilindre za stvaranje strukture koja se ponaša drugačije od tradicionalnih zaštitnih materijala. Tradicionalni materijali djeluju poput opruge koja pohranjuje energiju i zatim je ponovno oslobađa.

Koroyd® apsorbira energiju, pretvarajući kinetičku energiju kroz drobljenje. To dovodi do bolje apsorpcije energije udarca. 

Projektirana apsorpcija

 

 

VISOKO TEHNOLOŠKA APSORPCIJA
Koroydove spojene cijevi se trenutno i ravnomjerno stisnu pri udaru, apsorbiraju maksimalnu silu na kontrolirani način i minimiziraju prijenos energije na vašu glavu.

 

 

 

 

 

POTPUNA PROZRAČNOST

Zrak ravnomjerno struji kroz otvore, a topli zrak lako izlazi iz glave. To osigurava učinkovitije hlađenje u najintenzivnijim uvjetima.

 

 

 

 

 

ZAŠTITA VISOKE TEHNOLOGIJE

Karakterizirana cijevima s najtanjim stijenkama na svijetu, Koroyd struktura se sastoji od 95% zraka. Time se smanjuje težina i poboljšava udobnost bez ugrožavanja sigurnosti.

 

 

 

 

 

 

MIPS®

MIPS ® Brain Protection System (BPS) nalazi se unutar kacige, uglavnom između udobne podstave i EPS-a (visokokvalitetna pjena koja se koristi za smanjenje energije).

Za određene utjecaje, MIPS ® BPS može smanjiti štetne sile koje se prenose na mozak.

MIPS ® je kratica za Multi-directional Impact Protection System.

Kako radi

 

KAKO RADI

MIPS ® Brain Protection System (BPS) dizajniran je za dodatnu zaštitu od rotacijskog gibanja koje se prenosi na mozak. Rotacijski pokreti utječu na mozak i povećavaju rizik od lakših i težih ozljeda mozga. Kada se implementira u kacigu, MIPS ® BPS može smanjiti rotacijsko gibanje preusmjeravanjem energije i sila koje se inače prenose u mozak.

 

Jezgra MIPS ® BPS je sloj s niskim trenjem koji omogućuje glavi da se pomiče 10-15 mm u odnosu na kacigu u svim smjerovima, smanjujući rotacijsko gibanje mozga. MIPS ® BPS čini vašu kacigu sigurnijom i dodaje zaštitu.

 

 

Napregnite mozak

 

OPTEREĆENJA  NA MOZAK 

Rotacijsko kretanje uslijed udarca pod kutom može uzrokovati napetost u mozgu koja može dovesti do pucanja moždanog tkiva. Ilustracija se temelji na podacima prikupljenim pomoću senzora unutar glava lutki za testiranje sudara. Glava lutke, s kacigom, bila je podvrgnuta udarcu pod kutom u ispitnoj opremi u MIPS ® laboratoriju u Švedskoj.

Ilustracija prikazuje napetost u mozgu od udarca pod kutom kada glava lutke nosi istu vrstu kacige – sa i bez MIPS ® BPS.

 

 

 

 

Testiranje temeljeno na stvarnosti

 

TESTIRANJE UTEMELJENO NA STVARNOSTI

Statistike pokazuju da mnoge ozljede mozga nastaju zbog udaraca u glavu pod kutom. Međutim, u standardnim testovima kacige kaciga se ispušta okomito na ravnu površinu, a to ne stvara udar pod kutom. Ovi su rezultati korisni za mjerenje preciznih vertikalnih udara, ali su inferiorni za mjerenje realističnijeg scenarija sudara pod kutom.

 

MIPS ® ispitna oprema razvijena je za testiranje udaraca pod kutom kako bi se simulirao pad tijekom sudara.

 

 

 

Nalijeganje na glavu (Fit)

VaporFit

 

 

VAPORFIT™

Izrađen imajući na umu jednostavnost upotrebe i vrhunsku udobnost, sustav VaporFit ™ oslanja se na provjereni sustav podešavanja s rotirajućim kotačićima integriran s prilagođenim elastičnim pristajanjem pomoću projektiranih oblika. Svaki VaporFit ™ sustav ima mogućnost okretanja za punih 5 cm. Dodatno, sustav se može pomicati gore/dolje ili naprijed/nazad na mjestima pričvršćivanja. Konačni rezultat je povećana udobnost s personaliziranim, sigurnim pristajanjem. 

 

 

 

Vrhunska integracija

Integracija naočala

 

 

 

INTEGRACIJA NAOČALA

Smith naočale za performanse lako se spremaju na prednji dio kacige.

Drške naočala klize u kanale na prednjoj/bočnoj strani kacige držeći vaše naočale na mjestu za one naporne uspone.

Ciklo-centar.hr koristi kolačiće kako bi Vam osigurali bolje korisničko iskustvo.

Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje.

Da, prihvaćam kolačiće   |   Ne hvala

Želite li obrisati artikl s liste želja?

Da, obriši   |   Ne hvala