Ciklo-Centar d.o.o.
Jurja Ves 30a, Zagreb
tel. 01/234-22
-24, fax. 01/230-05-80
Servis: 095 234 22 24
NASLOVNICA KONTAKT OBRAZAC NARUDŽBA
SUPERIOR XC serija dizajnirana je za potreba bavljenjem sportom. Ovi bicikli nude puno tehničkih rješenja koja se koriste i kod top modela u MTB natjecateljskoj klasi, s prilagodbama za hobi vozače, najviše pazeći na udobnost vožnje.

Bicikl je lagan, izdržljiv, savršeno izbalansiran, visoke karakteristike voznih sposobnosti i upravljivosti. Bicikl koji pruža udobnost vožnje i povjerenje na intenzivno teškom terenu, kao i kada se vozite na asfaltnim cestama.
Bicikli su dizajnirani tako da je upravljač postavljen bliže vozaču, s više uspravnim položajem gornjeg dijela tijela kod sjedenja, čime se dobije izvrsna mogućnost kontrole upravljanja i maksimalna udobnost vožnje.
Idealan odnos udobnosti kod sjedenja i zadržavanja sportskih karakteristika čine ovaj bicikl najboljim odabirom, pogotovo za one kupce koji žele ići na duže sportske vožnje. Zahvaljujući iskustvu projektanata biciklista, ova geometrija će pomoći u sprječavaju nastajanja neugodnih bolova u leđima.

Uz visoko kvalitetnu SHIMANO dijelova,  SUPERIOR je dokaz da izvrsni bicikli mogu biti po izuzetno povoljnoj cijeni.
 
Kako se postigla ovako povoljna cijena?
Iza biciklističkih marki najčešće se nalazi samo dizajnerski tim, dok sama proizvodnja bicikala se obavlja, kao dio usluge, u specijaliziranim tvornicama za proizvodnju bicikala. Jedna od takvih proizvodnih tvornica je i SUPERIOR koji osim vlastite proizvodnje branda SUPERIOR radi i za naručitelje drugih poznatih biciklističkih marki.
Između ostalih, ŠKODA AUTO je izabrao SUPERIOR da bude njihov proizvođač bicikala.
 
 


ShimanoQuality: Shimano brand je garancija visoke kvalitete, čvrstoće i izdržljivosti svih komponenti.
Mehanički dijelovi kompletno su sastavljeni od najkvalitetnijeg proizvođača Shimano: ručice mjenjača, osovine kotača, pogonske poluge, prednji i zadnji mjenjač, zadnji lančanik.
 

DiscBrakes: Superior MTB Sport bicikli su opremljeni Shimano hidrauličnim disk kočnicama. Snažno i lako kontroliraju kočenje u svim uvjetima uz minimalno korišćenje snage, s minimalnim zahtjevima za održavanje.
 

Double butted:  Tehnologija dvostruko stanjivanja na cijevi okvira koristi se samo kod najkvalitetnih okvira. Ovim skupim postupkom dodatne obrade cijevi postiže se smanjivanje materijala, gdje je manje naprazanje a ostavlja se više materijala samo na mjestima gdje su veća naprezanja. Ova tehnika osjetno smanjuje težinu okvira i povećava krutost.
 

Super Short Rear Stay:  Zahvaljujući savijenoj cijevi sjedala (seat tube) zadnji kotač se približava središtu rotacije pedaliranja, čime se skraćuje stražnji trokut vilice. Time se značajno poboljšava manevriranje bicikla i optimalizira prijenos energije iz pedaliranja. Ubrzavanje bicikla je osjetno lakše a kočenje je sigurnije.
 

Taperd Head Tube:  Konusna čeona cijev  koristi donji ležaj s većim promjerom, što povećava vijek trajanja ležajeva i daje veću krutost, precizniju kontrolu, bolje održavanje pravca i efikasan prijenos energije.
 


Comfort Geometry: Sportska geometrija osigurava lako manevriranje bicikla. Više uspravan položaj sjedenja uklanja bolove u leđima, čak i tijekom duge vožnje.
 

 
Easy Handling Concept:  Zbog širokog upravljača i debljeg promjera hvatišta držača upravljača(lula upravljača) dobiva se veća stabilnost i bicikl će biti lakše i sigurnije upravljati.
 

ErgoFitConcept:  Za postizanje savršene ergonomije pažljivo su odabrani odnosi duljina rukohvata upravljača, duljina lulice upravljača i širina upravljača.
 

 

na vrh